Anne Gros & Jean Paul Tollot - Les Carrétals Minervois Cazelles

€ 43,00
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault, Grenache, Syrah
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

2014. Les Carrétals is een perceel met honderd jaar oude stokken! Donkerrood van kleur, expressieve neus met veel donker bessenfruit en subtiel houtgebruik. Eén en al finesse en elegantie in de smaak. Een wijn met veel energie, strengheid en lengte, harmonieus, gelaagd, concentratie, houtopvoeding en de minerale ondertonen. Een wijn om stil van te worden zo mooi.

smaakimpressie

Zeer diepe rode kleur. Expressief en complex bouquet. Krachtige wijn, mondvullend, elegant, complex, met goed geïntegreerde tannines en een zeer lange en intrigerende finale. Een uitzonderlijke wijn van grote klasse, een adembenemende getuigenis uit een ver verleden.

vinificatie

Deze wijn is een blend van de 4 edele druivenrassen: syrah, cinsault, carignan en grenache, afkomstig van een zeer uniek perceel van 1.07 ha, geplant met 100 jarige wijnstokken! De bodem bestaat uit een mengsel van klei en kalk. De druiven worden apart met de hand geoogst. Na de gisting van de volledige ontsteelde druiven vindt een opvoeding plaats op eikenhouten vaten (100%).