Anne Gros & Jean Paul Tollot - Les Carrétals Minervois Cazelles

€ 44,00
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault, Grenache, Syrah
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

De Anne Gros & Jean Paul Tollot - Les Carrétals Minervois Cazelles is een wijn uit de Minervois regio in de Languedoc-Roussillon regio van Frankrijk. Het is een rode wijn gemaakt van de Carignan druif, die in deze regio wordt gekweekt. De wijn wordt gepresenteerd als een complexe, volle wijn met aroma's van rijp fruit en kruiden. Het heeft een zachte tannine structuur en een goede balans tussen zuurgraad en zoetheid. De wijn is geproduceerd door Anne Gros en Jean Paul Tollot, twee bekende wijnproducenten in de regio. De wijn is ideaal om te serveren bij rijke gerechten zoals wild of gegrild vlees.

smaakimpressie

Zeer diepe rode kleur. Expressief en complex bouquet. Krachtige wijn, mondvullend, elegant, complex, met goed geïntegreerde tannines en een zeer lange en intrigerende finale. Een uitzonderlijke wijn van grote klasse, een adembenemende getuigenis uit een ver verleden.

vinificatie

Deze wijn is een blend van de 4 edele druivenrassen: syrah, cinsault, carignan en grenache, afkomstig van een zeer uniek perceel van 1.07 ha, geplant met 100 jarige wijnstokken! De bodem bestaat uit een mengsel van klei en kalk. De druiven worden apart met de hand geoogst. Na de gisting van de volledige ontsteelde druiven vindt een opvoeding plaats op eikenhouten vaten (100%).