Anne Gros & Jean Paul Tollot - La 50/50 Cotes du Brian

Twee gerenomeerde Bourgogne producenten hebben hun vakkennis en precisie meegenomen naar het warme zuiden. Op zorgvuldig geselecteerde percelen laten zij zien wat je met de lokale druiven kunt bereiken. Nul procent hout, alles opgevoed op RVS. De top van Frankrijk!!
€ 21,00
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Cinsault, Grenache
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

Anne Gros en Jean-Paul Tollot zijn een wijnmakend duo gevestigd in Bourgondië, Frankrijk, die wijnen produceren onder het label "La 50/50 Cotes du Brian." De naam "La 50/50" verwijst naar de samenwerking tussen Anne en Jean-Paul, evenals hun toewijding om gelijke delen van zowel oude als nieuwe wijnbereidingstechnieken te gebruiken. De wijnen worden gemaakt van druiven die zijn geteeld in de Cotes de Brian-wijngaard, gelegen in de gemeente Vosne-Romanée in de Bourgogne. De specifieke wijn waar u naar vraagt ​​is hoogstwaarschijnlijk de Côte de Nuits-Villages La 50/50, een blend van Pinot Noir en Chardonnay druiven. Hun wijnen staan ​​bekend om hun complexiteit en balans en hebben lovende kritieken gekregen van wijnexperts en liefhebbers.

smaakimpressie

Heldere en levendige rode kleur. Volop fruit in geur en smaak, levendig fris, fruitig, elegant en spannend. .

vinificatie

De druiven worden per perceel en druivenras apart met de hand geoogst. Deze wijn is een blend van grenache (18 jaar oud), carignan (30) en cinsault (40), apart gegist en opgevoed in RVS tanks. en bedoeld om als echte tafelwijn te dienen, verfrissend, dorstlessend en makkelijk (door)drinkbaar bij de maaltijd.

Meer van deze producent: