Anne Gros & Jean Paul Tollot - Les Fontanilles

€ 25,95
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

2014. Deze blend van syrah, carignan, grenache en cinsaultdruiven is daar een goed voorbeeld van. Paarsig lichtrood van kleur, expressieve neus met ladingen donker bessenfruit en subtiele houttonen. Energieke en krachtige aanzet met veel souplesse. Fruit, mineraliteit gaan harmonieus samen met de pittige zuren en tannines. Een zinderend lange afdronk zowel elegant als zacht en met een bite maken het geheel af.

smaakimpressie

Diepe rode kleur. Klassieke Minervois blend, waarbij de druivenrassen elkaar perfect aanvullen. Fris in aanzet, rijp en fruitig op de tong, extra verfijnd door de opvoeding op hout van de carignan en syrah druiven.

vinificatie

Deze wijn is een klassieke ‘Minervois’ blend van grenache (20 jaar oud), syrah (20), cinsault (40) en carigan (50). Alle druiven zijn afkomstig van kleine wijngaarden omringd door garrigues (typisch Mediterraans mengsel van geurige, lage struiken), pijnbomen, wilde tijm en rozemarijn, cyste (wilde rots-eglantier), op een bodem van voornamelijk zandsteen, mergel en kalk. De vier druivenrassen voegen elk een eigen karaktertrekje toe aan de uiteindelijke wijn: fruit en frisheid, mild en fluwelig karakter, diepte en lengte, verfijning en kracht. De druiven worden per perceel en druivenras apart met de hand geoogst. De trossen worden volledig ontsteeld, waarna de gisting en opvoeding per druivenras separaat geschiedt. De syrah en carigan (circa 30%) worden in eikenhouten vaten opgevoed, de grenache en cinsault (circa 70%) in RVS tanks.