Anne Gros & Jean Paul Tollot - Les Fontanilles

€ 26,00
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

Les Fontanilles is een wijn van Anne Gros & Jean Paul Tollot, een samenwerking tussen twee gerenommeerde wijnmakers uit de Côtes de Nuits in Frankrijk. De wijn is gemaakt van de druivensoorten Pinot Noir en Chardonnay, afkomstig van wijngaarden in de streek Gevrey-Chambertin. De wijn wordt gekenmerkt door zijn intense aroma's van rood fruit, zoals kersen en bessen, met tonen van kruiden en specerijen. In de smaak is de wijn vol, rijk en elegant, met zachte tannines en een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad. Les Fontanilles is een wijn die het best gedronken kan worden bij gerechten met rood vlees, wild of kaas. Het is een wijn die zich ontwikkelt met de tijd en daarom is het aan te raden om de wijn een paar jaar te laten rijpen voordat je deze opent. Al met al is Les Fontanilles een prachtige wijn, gemaakt door twee ervaren wijnmakers, die de kenmerken van de streek Gevrey-Chambertin perfect weerspiegelt.

smaakimpressie

Diepe rode kleur. Klassieke Minervois blend, waarbij de druivenrassen elkaar perfect aanvullen. Fris in aanzet, rijp en fruitig op de tong, extra verfijnd door de opvoeding op hout van de carignan en syrah druiven.

vinificatie

Deze wijn is een klassieke ‘Minervois’ blend van grenache (20 jaar oud), syrah (20), cinsault (40) en carigan (50). Alle druiven zijn afkomstig van kleine wijngaarden omringd door garrigues (typisch Mediterraans mengsel van geurige, lage struiken), pijnbomen, wilde tijm en rozemarijn, cyste (wilde rots-eglantier), op een bodem van voornamelijk zandsteen, mergel en kalk. De vier druivenrassen voegen elk een eigen karaktertrekje toe aan de uiteindelijke wijn: fruit en frisheid, mild en fluwelig karakter, diepte en lengte, verfijning en kracht. De druiven worden per perceel en druivenras apart met de hand geoogst. De trossen worden volledig ontsteeld, waarna de gisting en opvoeding per druivenras separaat geschiedt. De syrah en carigan (circa 30%) worden in eikenhouten vaten opgevoed, de grenache en cinsault (circa 70%) in RVS tanks.

Meer van deze producent: