Anne Gros & Jean Paul Tollot - La Ciaude Minervois Cazelles

€ 30,00
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

2014. Deze blend van syrah, carignan (zowel jonge als gedeeltelijk van ruim honderd jaar oude stokken!) en grenachedruiven. Diepdonkerrood van kleur, expressieve neus met veel donker bessenfruit en subtiel houtgebruik. Eén en al finesse in de smaak, de concentratie van het fruit, de gedeeltelijke houtopvoeding en de minerale ondertonen. Elegant, intens, lang aanhoudend in de afdronk. Verbluffend gesoigneerde wijn!

smaakimpressie

Diepe rode kleur. Frisse, fruitige en minerale aroma’s zowel in geur als in smaak. Fluwelig, mondvullend, geconcentreerd en toch verfijnd, met een lange, verfrissende en minerale finale.

vinificatie

Deze wijn is een blend van 3 edele druivenrassen: grenache (8 jaar oud), syrah (25) en carignan (deels 42 en deels 104 jaar oud!). De wijngaarden liggen op een bodem van klei en kalk, vol op het zuiden gericht, met delen oogverblindende blote kalksteen in Agel. De combinatie van oude en jonge druiven brengt een geweldige complexiteit, waarin frisheid, concentratie, fruit en mineraliteit elkaar aanvullen en perfect in balans houden. De contrasten in leeftijd worden daarbij extra versterkt door de bijna magische contrasten tussen de brandende zon en de koele kalkbodem waarin de druiven hun dorst kunnen lessen. Daardoor zijn de druiven vroeg rijp maar bevatten nog een verrassende en aangename frisheid. De druiven worden apart met de hand geoogst. Na de gisting van de volledig ontsteelde druiven vindt een opvoeding plaats op eikenhouten vaten (60%) en RVS tanks (40%).