Anne Gros & Jean Paul Tollot - La Ciaude Minervois Cazelles

€ 32,10
Nog %1 beschikbaar
Gros -  Tollot Als twee supergemotiveerde wijnboeren uit de Bourgogne de handen ineenslaan en in Zuid-Frankrijk aan de slag gaan, kan het niet anders dan goed komen. De wijnen van Anne Gros en Jean Paul Tollot zijn van hoge kwaliteit en krijgen prachtige recensies in de pers. Donkere, soepele wijnen, ove . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carignan, Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Gros - Tollot
Land Frankrijk

Details

Anne Gros & Jean Paul Tollot - La Ciaude Minervois Cazelles is een wijnproducerende wijnhuis in de Minervois-regio in Frankrijk. Het wijnhuis is opgericht in 1989 door Anne Gros en Jean Paul Tollot, twee wijnmakers met veel ervaring en passie voor wijn. La Ciaude Minervois Cazelles is gevestigd in het dorpje Cazelles, in het hart van de Minervois-regio. Het wijnhuis heeft 20 hectare wijngaarden, waaronder de coteaux (hellingen) van Minervois, die bekend staan om hun unieke terroir en de kwaliteit van de druiven die er worden geteeld. De wijnen van La Ciaude Minervois Cazelles worden geproduceerd met behulp van traditionele wijnmaaktechnieken, met een focus op het behoud van de natuurlijke balans van de druiven. De wijnen zijn intens van kleur, vol van smaak en hebben een goede afdronk. De wijnhuis produceert verschillende wijnen, waaronder rood, wit en rosé. Anne Gros & Jean Paul Tollot - La Ciaude Minervois Cazelles is een wijnhuis met een goede reputatie in de wijnwereld. De wijnen zijn zeer gewaardeerd door wijnkenners en zijn te vinden in de beste restaurants en wijnbars over de hele wereld.

smaakimpressie

Diepe rode kleur. Frisse, fruitige en minerale aroma’s zowel in geur als in smaak. Fluwelig, mondvullend, geconcentreerd en toch verfijnd, met een lange, verfrissende en minerale finale.

vinificatie

Deze wijn is een blend van 3 edele druivenrassen: grenache (8 jaar oud), syrah (25) en carignan (deels 42 en deels 104 jaar oud!). De wijngaarden liggen op een bodem van klei en kalk, vol op het zuiden gericht, met delen oogverblindende blote kalksteen in Agel. De combinatie van oude en jonge druiven brengt een geweldige complexiteit, waarin frisheid, concentratie, fruit en mineraliteit elkaar aanvullen en perfect in balans houden. De contrasten in leeftijd worden daarbij extra versterkt door de bijna magische contrasten tussen de brandende zon en de koele kalkbodem waarin de druiven hun dorst kunnen lessen. Daardoor zijn de druiven vroeg rijp maar bevatten nog een verrassende en aangename frisheid. De druiven worden apart met de hand geoogst. Na de gisting van de volledig ontsteelde druiven vindt een opvoeding plaats op eikenhouten vaten (60%) en RVS tanks (40%).