Les Yeuses - Le Petit Merlot

€ 9,50
Nog %1 beschikbaar
Domaine Les Yeuses Op een steenworp afstand van de Middellandse Zee, in het plaatsje Mèze, bevindt zich Domaine Les Yeuses. De gebroeders Jean-Paul en Michel Dardé staan aan het roer van het wijndomein. Ze maken wijn in de moderne stijl. Dat is met name te danken aan de ligging van de wijngaarden, die zich . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Merlot
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Les Yeuses
Land Frankrijk

Details

De druif die het zo goed doet in het zonnige Zuiden van Frankrijk mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje van wijnen die wij voeren van de gebroeders Dardé. En ze maken een goeie ook! Ja het is misschien ßslechtsÉeen Vin du Pays, maar wat een be auty. Fris en strak, en lekker krachtig. Uitstekend bij Í hoe kan het ook anders - Mediterrane gerechten, maar ook top bijde meer delicaat gekruide gerechten uit de Oosterse keuken.

smaakimpressie

Diepe granaatrode kleur. Zeer expressieve neus volop rode vruchten. Fris en strak in aanzet, de wijn wint aan kracht in de mond en eindigt met elegante tannines.

vinificatie

De merlot wijngaarden liggen op iets steilere heuvelflanken met een kleibodem. De druiven worden begin september geoogst. Na het ontstelen van de trossen volgt een 20 dagen lange inweking op schillen om meer fruit aroma’s te verkrijgen. Na de gisting op 28°C krijgt de jonge wijn 12 maanden rust in tanks.