Les Yeuses - Vermentino

€ 9,50
Nog %1 beschikbaar
Domaine Les Yeuses Op een steenworp afstand van de Middellandse Zee, in het plaatsje Mèze, bevindt zich Domaine Les Yeuses. De gebroeders Jean-Paul en Michel Dardé staan aan het roer van het wijndomein. Ze maken wijn in de moderne stijl. Dat is met name te danken aan de ligging van de wijngaarden, die zich . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Vermentino
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Les Yeuses
Land Frankrijk

Details

Great value for money zouden ze in wijnminnend Engeland zeggen over deze Vermentino. Want wat een goed glas is dit! Fris en sappig met een hoog 'yammie yammie' gehalte. Een makkelijke partner op tafel ook, maar als we dan toch iets mogen aanraden: probeer 'm eens bij een risotto al pesto. Bon appétit!

smaakimpressie

Verfrissende, levendige, aromatische (citrusfruit en noten), mondvullende en evenwichtige witte wijn met een hint van ziltige mineraliteit en een hoog ‘yammieyammie’-gehalte.

vinificatie

De trossen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven langzaam pneumatisch geperst worden. Na een koude behandeling om de most op een natuurlijke wijze te klaren, vindt de gisting plaats bij 18°C. De jonge wijn wordt na de gisting nog 4 tot 6 maanden opgevoed op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) met regelmatige ‘remuage’ (los- en doorroeren van het bezinksel).