Les Yeuses - Sauvignon Blanc

€ 9,50
Nog %1 beschikbaar
Domaine Les Yeuses Op een steenworp afstand van de Middellandse Zee, in het plaatsje Mèze, bevindt zich Domaine Les Yeuses. De gebroeders Jean-Paul en Michel Dardé staan aan het roer van het wijndomein. Ze maken wijn in de moderne stijl. Dat is met name te danken aan de ligging van de wijngaarden, die zich . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Les Yeuses
Land Frankrijk

Details

De kleur van deze wijn is licht geel met een groen zweempje. Elegante, frisse neus met nuances van menthol, brem bloemen en buxus. Perfect in evenwicht, met een zuivere aromatische aanzet, herinnerend aan witte (wijngaard) perziken. Zuiver en verfrissend. In zijn jeugdige fruit al zeer aangenaam, deze wijn kan echter ook tot 2-3 jaar na de oogst worden bewaard. Lokaal wordt deze wijn traditioneel geschonken bij zeevruchten of zeeduivel met een groen peper sausje.

smaakimpressie

De kleur van deze wijn is lichtgeel met een groen zweempje. Elegante, frisse neus met nuances van menthol, brembloemen en buxus. Perfect in evenwicht, met een zuivere aromatische aanzet, herinnerend aan witte (wijngaard)perziken. Zuiver en verfrissend.

vinificatie

De sauvignon-blancwijngaarden liggen op iets steilere heuvelflanken met een zandbodem. De druiven worden in het begin van september geoogst. Na het ontstelen van de trossen worden de druiven pneumatisch geperst, waarna de most enige tijd rust om de grove bestanddelen op natuurlijke wijze te laten bezinken. Na de gisting op 15°C krijgt de jonge wijn 6 maanden rust in tanks op zijn fijne bezinksel (‘lie’, ‘lees’).