Michel Lafarge - Volnay Clos des Chênes

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Michel Lafarge
Land Frankrijk

Details

2013. Uitnodigende, frisse en heldere robijnrode kleur met granaatrode schitteringen. Gul en verfijnd in de neus, fris en rijp fruitig, op een achtergrond van aardse mineraliteit, specerijrijke nuances en viooltjes. Fris, sappig, krachtig en levendig, elegant, rijk en mondvullend, met krachtige, rijpe tannines en een lange, complexe en verbluffende finale. Serveren: 14-17°C. Bewaren: op zijn best pas na 5-7 jaar, uitstekend oplegpotentieel, 10-15 jaar.

smaakimpressie

Uitnodigende, frisse en heldere robijnrode kleur met granaatrode schitteringen. Gul en verfijnd in de neus, fris en rijp fruitig, tegen een achtergrond van aardse mineraliteit, specerijenrijke nuances en viooltjes. Fris, sappig, krachtig en levendig, elegant, rijk en mondvullend, met krachtige, rijpe tannines en een lange, complexe en verbluffende finale.

vinificatie

De druiven worden laat en goed rijp geplukt. De vinificatie is klassiek Bourgondisch, met een gisting van 15 tot 18 dagen en een opvoeding van 12 tot 18 maanden op eikenhouten vaten (max. 25% nieuw, meestal veel minder).