Michel Lafarge - Volnay

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Michel Lafarge
Land Frankrijk

Details

Uitnodigende, frisse en heldere robijnrode kleur met granaatrode schitteringen. Gul en verfijnd in de neus, fris en rijp fruitig, op een achtergrond van aardse mineraliteit, specerijrijke nuances en viooltjes. Fris, sappig, rond, elegant, rijk en fluwelig in de mond, krachtige maar rijpe tannines, lange en complexe finale. Door zijn zachte structuur en grote aromatische kracht is deze een uitstekende begeleider van geroosterd gevogelte, vederwild, stoofschotels van vederwild en roodvlees met een rode wijnsaus.

smaakimpressie

Uitnodigende, frisse en heldere robijnrode kleur met granaatrode schitteringen. Gul en verfijnd in de neus, fris en rijp fruitig, op een achtergrond van aardse mineraliteit, specerijrijke nuances en viooltjes. Fris, sappig, rond, elegant, rijk en fluwelig in de mond, krachtige maar rijpe tannines, lange en complexe finale.

vinificatie

De druiven worden laat en goed rijp geplukt. Klassieke Bourgondische vinificatie, met een gisting van 15-18 dagen en een opvoeding van 12-18 maanden op eikenhouten vaten (max. 25% nieuw).