Michel Lafarge - Volnay

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Michel Lafarge
Land Frankrijk

Details

Michel Lafarge was een beroemde wijnmaker uit Volnay, een wijngebied in de Bourgogne, Frankrijk. Hij werd geboren in 1928 en begon in de jaren 40 van de vorige eeuw te werken in de wijngaarden van zijn familie. In 1950 werd hij verantwoordelijk voor het beheer van het domein en begon hij met het produceren van zijn eigen wijnen. Lafarge werd vooral bekend om zijn prachtige Volnay-wijnen, die werden geroemd om hun elegantie, finesse en complexiteit. Hij was een voorstander van biologische landbouw en gebruikte geen herbiciden of pesticiden in zijn wijngaarden. Hij was ook een traditionele wijnmaker, die zich hield aan oude methoden zoals het gebruik van houten vaten en natuurlijke gisten. Michel Lafarge overleed in 2019 op 91-jarige leeftijd, maar zijn zoon Frédéric zet de traditie van de familie voort en produceert nog steeds uitstekende wijnen onder de naam Domaine Michel Lafarge. Het domein beslaat ongeveer 10 hectare wijngaarden, waarvan 8,5 hectare in Volnay en de rest in de naburige appellaties Pommard, Beaune en Monthélie.

smaakimpressie

Uitnodigende, frisse en heldere robijnrode kleur met granaatrode schitteringen. Gul en verfijnd in de neus, fris en rijp fruitig, op een achtergrond van aardse mineraliteit, specerijrijke nuances en viooltjes. Fris, sappig, rond, elegant, rijk en fluwelig in de mond, krachtige maar rijpe tannines, lange en complexe finale.

vinificatie

De druiven worden laat en goed rijp geplukt. Klassieke Bourgondische vinificatie, met een gisting van 15-18 dagen en een opvoeding van 12-18 maanden op eikenhouten vaten (max. 25% nieuw).