Michel Lafarge - Bourgogne Passetoutgrain l'exception

€ 24,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Michel Lafarge
Land Frankrijk

Details

Michel Lafarge was een gerenommeerde wijnmaker in de Bourgogne in Frankrijk die in 2021 op 91-jarige leeftijd overleed. Hij stond bekend om zijn uitzonderlijke wijnen, met name zijn Passetoutgrain. Passetoutgrain is een rode wijn gemaakt van een blend van Gamay en Pinot Noir druiven. Het is uniek voor de Bourgondische regio en wordt vaak beschouwd als een minder bekende wijn in vergelijking met andere Bourgondische wijnen zoals Chardonnay en Pinot Noir. De Passetoutgrain van Lafarge stond echter hoog aangeschreven en was gewild bij wijnliefhebbers. Hij geloofde in een minimalistische benadering van wijnmaken, waardoor de natuurlijke smaken van de druiven naar voren kwamen. Hij volgde ook traditionele methoden zoals handmatig oogsten en het gebruik van alleen natuurlijke gisten. Lafarge's Passetoutgrain l'Exception was een blend van 85% Gamay en 15% Pinot Noir en stond bekend om zijn rijke, fruitige smaken en soepele tannines. Het werd beschouwd als een van de mooiste voorbeelden van Passetoutgrain en was zeer begeerd door wijnverzamelaars. Al met al was Michel Lafarge een zeer gerespecteerde en invloedrijke wijnmaker in de Bourgogne, en zijn Passetoutgrain l'Exception blijft een bewijs van zijn vaardigheid en toewijding aan het ambacht van wijnmaken.

smaakimpressie

Prachtige rode kleur met purperen accenten. Volop zwoele rode en zwarte vruchten in de neus, met een hint van peper en rook. Gul en vriendelijk, medium vol van structuur, fris en verkwikkend droog, zachte tannines, zuivere minerale finale met specerijen als toegift. Snel toegankelijk.

vinificatie

De druiven worden laat en goed rijp geplukt. Klassieke Bourgondische vinificatie, waarbij alle druiven samen worden gegist.