Enate - Merlot Merlot

€ 31,00
Nog %1 beschikbaar
Enate

Enate, karakteristieken van de verschillende druiven

Bodegas Enate bestaat pas sinds 1991, maar in slechts dertig jaar tijd heeft Enate zich als moderne bodega ontwikkeld tot één van de populairste wijnhuizen van Spanje. De reden voor dat succes is de keuze voor kwaliteit; e . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Merlot
Afsluiting Kurk
Regio Somontano
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Enate
Land Spanje

Details

Volbloed merlot van Spaanse bodem. Een feest aan smaken van donkere en rode vruchten tot de geur van blauwe bloemen, met accenten van vanille. Volle stevige wijn, heel krachtig en rond in de mond. Serieus glas, mooi in balans door goed tegenwicht van frisse zuren tegenover het rijpe en geconcentreerde fruit! Vantevoren decanteren deze wijn! Net als alle wijnen van Enate wordt er aan elk detail veel zorg besteed. Dus worden de druiven met zorg geplukt en krijgt de wijn de beste eikenhouten vaten om in te rijpen: 16 maanden in 225l barriques van Frans en Amerikaans eikenhout.

smaakimpressie

Intense en complexe neus, een combinatie van specerijen, eucalyptus, cacao, aardbeienjam en gerookte houttonen. In zijn jeugd zijn de tannines van deze wijn nog stevig, maar rijp en van goede kwaliteit.

vinificatie

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en in RVS tanks vergist bij 28°C. De inweking duurt 28 dagen. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting in barriques van Frans eikenhout en vervolgens een opvoeding van 14 maanden in dezelfde barriques.