Enate - Syrah Shiraz

€ 31,95
Nog %1 beschikbaar
Enate

Enate, karakteristieken van de verschillende druiven

Bodegas Enate bestaat pas sinds 1991, maar in slechts dertig jaar tijd heeft Enate zich als moderne bodega ontwikkeld tot één van de populairste wijnhuizen van Spanje. De reden voor dat succes is de keuze voor kwaliteit; e . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Somontano
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Enate
Land Spanje

Details

Volbloed Syrah-Shiraz van Spaanse bodem. De wijngaarden voor deze tinto syrah-shiraz liggen in Cregenzán en in het Alcanetos dal hoog boven de zeespiegel en beschermd door de Pyreneeën. Dit geeft de druiven nét iets extra. Net als alle wijnen van Ena te wordt er aan elk detail veel zorg besteed. Dus worden de druiven met zorg geplukt en krijgt de wijn de beste eikenhouten vaten om in te rijpen: 16 maanden in 225l barriques van Frans en Amerikaans eikenhout. Een feest aan smaken van rode vruchten tot de geur van blauwe bloemen, met accenten van vanille. Volle en rond in de mond, en zo mooi in balans! Wel decanteren deze wijn.

smaakimpressie

Donkere kersenrode kleur. Intense en complexe neus, een combinatie van rode vruchten en blauwe bloemen, met accenten van olijven, romige boter en vanille. Volle, ronde en aanhoudende smaak, uitstekend evenwicht dankzij de rijpe, elegante en fluwelige tannines.

vinificatie

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en in RVS tanks vergist bij 26°C. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting in barriques van Frans en Amerikaans eikenhout en vervolgens een opvoeding van 16 maanden in dezelfde barriques.