Beoordeeld door De Grote Hamersma

Condado de Haza - Crianza

€ 19,95
Nog %1 beschikbaar
Condado de Haza In het midden van de jaren tachtig ontdekte Fernández een verlaten heuvelflank aan de oevers van de rivier de Duero. De omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw waren aanwezig: een ligging op het zuiden, een lichte helling van de top van de heuvel tot de rivier en een mozaïek van bodemtype . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Ribera del duero
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Condado de Haza
Land Spanje

Details

Het 200 ha tellende domein Condado de Haza is hooggelegen en volledig beplant met tempranillo stokken. Sinds 1995 staat er een heus château op het domein. Een zelfstandig wijnhuis om de cyclus van wijnrank naar fles in eigen hand te kunnen houden. En het resultaat is daar! Deze Crianza heeft een prachtige robijnrode kleur en een heerlijk aromatische neus. In de mond is hij rijk, rond en zijdezacht met aroma's van rijp fruit als aardbeien en kersen. Dé perfecte match met geroosterd en gebraden vlees of bij gerijpte harde Spaanse geiten- of schapenkazen.

smaakimpressie

Intens robijnrode kleur. Warme neus met aroma’s van pruimen, gekonfijte kersen, drop, getoast eikenhout en gebrande koffie. In de mond, een weelderig gevoel, rond en bijna zoetig, met aroma’s van rijp fruit als aardbeien en kersen. De structuur is zijdezacht, met een goed evenwicht tussen fruit en tannines. De afdronk is lang en sensueel, met een herinnering aan zonrijpe aardbeien.

vinificatie

De trossen worden volledig ontsteeld. De gisting vindt plaats op RVS tanks zonder toevoeging van externe gistcellen. De wijnen blijven rond 20 dagen in de RVS tanks, waarna ze overgeheveld worden voor een opvoeding van 18 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout en nog eens 6 maanden op fles.