El Vinculo - Crianza

€ 16,50
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Castilla La Mancha
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis El Vinculo
Land Spanje

Details

La Mancha. Tijdens een van zijn reizen ontdekte Alejandro Fernández fantastische, oude tempranillo-wijnstokken die zich perfect hadden aangepast aan het extreme klimaat van La Mancha. Een prachtig, typisch gebouw uit La Mancha, vlakbij de windmolens van Campo d e Criptana werd omgetoverd tot een modern wijnhuis met maar één doel: het maken van topkwaliteit wijn. En een top wijn is het! 24 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout, een heerlijk aromatische neus en veel rijp fruit, mooi verpakt in perfect ged oseerd hout. Kortom: complex, zuiver, sappig, gul en krachtig van smaak, met een lange, elegante en pakkende finish.

smaakimpressie

Uitnodigende, zuivere robijnrode kleur met paarse weerschijn. Zeer aromatisch in de neus, veel rijp fruit, goed verpakt in perfect gedoseerd hout dat voor de nodige balsamieke nuances zorgt. Het geheel wordt aangevuld met nuances van wilde kruiden en struikgewas. In de mond complex van structuur, met fijne tannines en veel fruit. Zuiver en sappig, gul en krachtig van smaak, met een lange, elegante en pakkende finale.

vinificatie

De vinificatie is in grote lijnen gelijk aan die in de andere domeinen van de Fernández Rivera familie. De wijnen verblijven 18-24 maanden op vaten van Amerikaans eikenhout en 6-12 maanden op fles. Voor El Vínculo is dat 24 en 12 maanden.