Pesquera Reserva Ribera del Duero

€ 39,00
Nog %1 beschikbaar
Pesquera Alejandro Fernández is een man die zijn dromen op wijngebied tot werkelijkheid heeft gemaakt. Sinds 1972 heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero. Hij vocht tegen vastgeroeste wijnbouwpatronen, werd vaak voor gek verklaard, maar zette door. Nu bezit Pesquera meer dan 200 hectar . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Ribera del duero
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Pesquera
Land Spanje

Details

Ribera del Duero .Een prachtige 100% tempranillo van de topwijngaarden van Pesquera. Een levendige wijn en dat zie je aan de kleur: kersenrood met robijn schitteringen. En dan die aromaÉs´ krachtig en enorm complex met rijke aromaÉs van rijp fruit, cacao, vanille, en hints van mineraliteit en zwoel hout op de achtergrond. De afdronk lekker in het kwadraat die als goede muziek nog heerlijk lang blijft nazingen.

smaakimpressie

Uitnodigende kersenrode kleur met levendige robijn schitteringen. Krachtige, zeer complexe neus met rijke aroma’s van rijp fruit, cacao, vanille, hints van mineraliteit en zwoel hout op de achtergrond. Krachtige, intense maar rijpe tannines. Het hout is zachtjes om het rijpe fruit gewikkeld zonder het te onderdrukken. Lange, krachtige en smaakvolle finale.

vinificatie

De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27°C, zonder toevoeging van externe gistcellen. Pas na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust dan eerst 20 dagen in RVS tanks en wordt vervolgens overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De reserva verblijft 24 maanden op hout en 12 maanden op fles.