Pesquera - Crianza Ribera del Duero

€ 27,50
Nog %1 beschikbaar
Pesquera Alejandro Fernández is een man die zijn dromen op wijngebied tot werkelijkheid heeft gemaakt. Sinds 1972 heeft hij zijn eigen wijndomein in Ribera del Duero. Hij vocht tegen vastgeroeste wijnbouwpatronen, werd vaak voor gek verklaard, maar zette door. Nu bezit Pesquera meer dan 200 hectar . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Tempranillo
Afsluiting Kurk
Regio Ribera del duero
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Pesquera
Land Spanje

Details

Ruim 200 hectare aan topwijngaarden zijn met hun heel eigen karakteristieken verantwoordelijk voor de complexiteit van de wereldberoemde Pesquera-wijnen. Kenmerkend voor de stijl van Pesquera is dat het hout extra complexiteit aan de wijn geeft zonder daarbij het fruit te onderdrukken. Deze Crianza heeft 18 maanden op hout gerijpt en is fluweelzacht maar rijk en met een mooie harmonie aan smaken. En wat een verleidelijke neus! Tip: decanteer de wijn van tevoren.

smaakimpressie

Mooi donker kersenrood van kleur met een granaatrode ring. Warm en aromatisch in de neus met zuivere nuances van getoast hout, zwart en rood fruit en een hint van specerijen. In de mond, vol, rond en mild, goed evenwicht tussen het rijpe fruit en de tannines van het hout, met een hint van zwoele vanille in de lange en aanhoudende afdronk.

vinificatie

De trossen worden ontsteeld en de druiven worden vergist in RVS tanks. Dit gebeurt volledig natuurlijk bij 22-27°C, zonder toevoeging van externe gistcellen. Pas na de gisting worden de druiven geperst. De jonge wijn rust dan eerst 20 dagen in RVS tanks en wordt vervolgens overgeheveld naar nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. De crianza verblijft 18 maanden op hout en 6 maanden op fles.