Perrin - Cairanne Peyre Blanche

Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Een alcoholpercentage van 13,5%. Donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van klein roodzwart fruit en gedroogde tijm en laurier. In het smaakpalet tonen van rijpe zwarte bessen en zwarte olijven, die worden gevolgd door een goede afdronk met frisse zuren met duidelijk aanwezige tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 6 jaar na de oogst.

smaakimpressie

Donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van klein roodzwart fruit en gedroogde tijm en laurier. In het smaakpalet tonen van rijpe zwarte bessen en zwarte olijven, die worden gevolgd door een goede afdronk met frisse zuren met duidelijk aanwezige tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven apart geselecteerd en gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven is er aansluitend een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote betonnen cuves. Hierna volgt persing van de druiven en oversteken van de jonge wijn van grenache op betonnen cuves en syrah op barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn na lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.