Perrin - Cairanne Peyre Blanche

Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Famille Perrin is een wijnproducerende familie uit de Côtes du Rhône regio in Frankrijk. Ze zijn vooral bekend om hun productie van topkwaliteit rode wijnen, waaronder de Cairanne Peyre Blanche. De Cairanne Peyre Blanche is een wijn gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Grenache, Syrah, Cinsault en Mourvèdre. De wijn wordt geproduceerd in de Cairanne wijnstreek, die bekend staat om zijn krachtige, robuuste wijnen. De familie Perrin heeft een lange geschiedenis in de wijnindustrie, met roots die teruggaan tot de 19e eeuw. Ze zijn vooral bekend om hun wijngaarden in de Côtes du Rhône, maar hebben ook wijngaarden in andere delen van Frankrijk, zoals de Languedoc en de Provence. De familie Perrin is ook betrokken bij andere wijngerelateerde activiteiten, zoals het oprichten van een wijncoöperatie en het runnen van een wijnwinkel in de stad Orange. In samenwerking met andere wijnboeren in de regio, heeft Famille Perrin geholpen om de Cairanne wijnstreek te vestigen als een van de topwijngebieden in de Côtes du Rhône. De wijnen van Famille Perrin zijn in hoge aanzien en worden gezien als een van de beste wijnen uit de regio.

smaakimpressie

Donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van klein roodzwart fruit en gedroogde tijm en laurier. In het smaakpalet tonen van rijpe zwarte bessen en zwarte olijven, die worden gevolgd door een goede afdronk met frisse zuren met duidelijk aanwezige tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven apart geselecteerd en gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven is er aansluitend een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote betonnen cuves. Hierna volgt persing van de druiven en oversteken van de jonge wijn van grenache op betonnen cuves en syrah op barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn na lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische regels en voorschriften.