Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Roussanne Vieilles Vignes

€ 190,00
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Roussanne
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Roussanne Vieilles Vignes is een wijn uit de Châteauneuf-du-Pape regio in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van de Roussanne druif, een witte druif die vaak gebruikt wordt in de Rhône regio. De wijn wordt geproduceerd door Château de Beaucastel, een van de meest gerespecteerde wijnhuizen in de regio. De Roussanne Vieilles Vignes is een oude stokken wijn, wat betekent dat de druiven afkomstig zijn van wijnstokken die al jaren oud zijn. Deze oude wijnstokken geven vaak complexere en rijkere wijnen dan jongere wijnstokken. De wijn heeft een rijke en volle smaak met tonen van perzik, abrikoos, honing en amandelen. De wijn heeft ook een aardse ondertoon die kenmerkend is voor de Châteauneuf-du-Pape regio. De wijn heeft een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad en een aangenaam lange afdronk. De Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Roussanne Vieilles Vignes is een prachtige wijn die het beste geserveerd kan worden bij gerechten met vis, schelp- en schaaldieren, gevogelte of witte kaas. Het is ook een geweldige wijn om alleen te drinken als aperitief of bij een feestelijke gelegenheid.

smaakimpressie

Helder goudgeel van kleur. In de neus stuivende aroma’s van grapefruit, exotisch fruit, jasmijn, verveine, honing, hazelnoot en anijs. In het smaakpalet tonen van limoen, peer, sinaasappelschil, karamel en kamperfoelie, die worden gevolgd door een levendige en zeer lange afdronk met fraaie zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, geen malolactische gisting en met rijping op de lies voor 50% in een jaar oude eikenhouten barriques en voor 50% in roestvrijstalen tanks. Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.