Château de Beaucastel (Perrin) - Châteauneuf-du-Pape Roussanne Vieilles Vignes

€ 185,00
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Roussanne
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Een alcoholpercentage van 13,5%. Helder goudgeel van kleur. In de neus stuivende aroma’s van grapefruit, exotisch fruit, jasmijn, verveine, honing, hazelnoot en anijs. In het smaakpalet tonen van limoen, peer, sinaasappelschil, karamel en kamperfoelie, die worden gevolgd door een levendige en zeer lange afdronk met fraaie zuren. Serveren: 11 tot 13°C. Bewaren: tot 15 jaar na de oogst.

smaakimpressie

Helder goudgeel van kleur. In de neus stuivende aroma’s van grapefruit, exotisch fruit, jasmijn, verveine, honing, hazelnoot en anijs. In het smaakpalet tonen van limoen, peer, sinaasappelschil, karamel en kamperfoelie, die worden gevolgd door een levendige en zeer lange afdronk met fraaie zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten, geen malolactische gisting en met rijping op de lies voor 50% in een jaar oude eikenhouten barriques en voor 50% in roestvrijstalen tanks. Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.