Famille Perrin - Luberon Blanc

€ 8,99
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Bourboulenc, Grenache Blanc, Roussanne, Ugni Blanc
Afsluiting Schroefdop
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Famille Perrin - Luberon Blamc is een zalige witte wijn uit de Luberon regio in de Provence, Frankrijk. Voornamelijk in het Parc Regional du Luberon, dat op gelijke afstand ligt van Avignon, Aix-en-Provence en Manosque. De gemiddelde hoogte van de wijngaarden ligt 300 meter boven zeeniveau en de druiven worden relatief laat geoogst. De bodem bestaat uit oude afzettingen van ronde en platte stenen, kalkhoudende mergel en kleiplekken ontstaan ​​door alluviale alpenstromen. Elegante lichtgele kleur met groene, zilverachtige ondertonen. De neus is vol frisheid en elegantie met fruitige tonen van groene appels en peren gecombineerd met aroma's van bergbloemen. Sappig en fruitig, de smaak is goed in balans met een mooie frisheid en eindigt met een zeer fijne en aangename bitterheid met subtiele zilte tonen. Heerlijk bij voorgerechten of ene koud buffet aar het is ook een geweldige wijn om te delen met vrienden op een zonnige dag.

smaakimpressie

Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, peer, venkel en witte bloemen. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit en een vleugje vanille die worden gevolgd door een verfrissende afdronk met mooie zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, pneumatisch geperst en volgt er een koude inweking van enkele dagen. Aansluitend volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten voor 90% in roestvrijstalen cuves en 10% in nieuwe eikenhouten barriques. Hierna wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om gedeeltelijk de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Eind januari volgend op de oogst wordt de wijn na klaring en lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt voor zover mogelijk volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.
Geen 18, geen alcohol
Onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol, bij aflevering van al onze zendingen wordt altijd een leeftijdscheck uitgevoerd