Perrin - Vacqueyras Les Christins Blanc

€ 29,95
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Marsanne, Roussanne, Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Famille Perrin is een Franse wijnproducent uit de Rhône-vallei. Het bedrijf is gevestigd in Vacqueyras, een wijngebied dat bekendstaat om zijn robuuste en krachtige rode wijnen. Les Christins Blanc is een van de wijnen die door Famille Perrin wordt geproduceerd. Deze wijn is gemaakt van de druivensoorten Roussanne, Marsanne en Viognier en is een typische witte wijn uit de Rhône-vallei. Les Christins Blanc is een volle wijn met een rijke smaak van perziken, honing en noten. Het is een wijn die perfect past bij gerechten met vis, gevogelte of kaas. Famille Perrin is een bedrijf met een rijke historie en heeft zich gespecialiseerd in de productie van kwalitatief hoogstaande wijnen met een unieke smaak.

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, witte perzik, nectarines, wilde venkel en een vleugje salmiak. In het smaakpalet tonen van limoen, geel steenfruit en een subtiele bitterheid, die worden gevolgd door een mineralige afdronk met goede zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en licht gekneusd en geeft men deze bij 10°C een koude schilweking van twee dagen voor meer aroma extractie. Hierna worden de druiven pneumatisch geperst en rust het sap 12 uur lang om grovere bestanddelen te laten bezinken. Dit wordt gevold door een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. De malolactische gistingen en rijping op de lies vindt plaats voor 60% op rvs-tanks en voor 40% op demi-muids (eikenhouten 600 liter vaten). Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.