Perrin - Vacqueyras Les Christins Blanc
€ 28,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Geen fiche beschikbaar |
---|---|
Druivenras(sen) | Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Rhône |
Smaaktype | Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Famille Perrin |
Land | Frankrijk |
Details
Een alcoholpercentage van 13,5%. Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, witte perzik, nectarines, wilde venkel en een vleugje salmiak. In het smaakpalet tonen van limoen, geel steenfruit en een subtiele bitterheid, die worden gevolgd door een mineralige afdronk met goede zuren. Serveren: 10 tot 12°C. Bewaren: tot 6 jaar na de oogst.
smaakimpressie
Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, witte perzik, nectarines, wilde venkel en een vleugje salmiak. In het smaakpalet tonen van limoen, geel steenfruit en een subtiele bitterheid, die worden gevolgd door een mineralige afdronk met goede zuren.
vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en licht gekneusd en geeft men deze bij 10°C een koude schilweking van twee dagen voor meer aroma extractie. Hierna worden de druiven pneumatisch geperst en rust het sap 12 uur lang om grovere bestanddelen te laten bezinken. Dit wordt gevold door een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. De malolactische gistingen en rijping op de lies vindt plaats voor 60% op rvs-tanks en voor 40% op demi-muids (eikenhouten 600 liter vaten). Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.