Perrin - Côtes du Rhône Réserve Blanc

€ 12,95
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Viognier
Afsluiting Schroefdop
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Een alcoholpercentage van 13%. Helder zeer licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, peer, perzik en iets van kamperfoelie. In het smaakpalet tonen van appel, meloen en een vleugje witte peper die worden gevolgd door een opvallend zuivere en goede afdronk met subtiele zuren. Serveren: 8 tot 10°C. Bewaren: tot 2 jaar na de oogst.

smaakimpressie

Helder, zeer licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, peer, perzik en iets van kamperfoelie. In het smaakpalet tonen van appel, meloen en een vleugje witte peper, die worden gevolgd door een opvallend zuivere en goede afdronk met subtiele zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst. Hierna volgt een inweking van enkele dagen, met aansluitend een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen cuves. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om hierin deels de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na klaring en lichte filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt voor zover mogelijk volgens biologische en/of biologisch-dynamische regels en voorschriften.