Perrin - Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Clairette, Grenache Blanc, Roussanne
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Famille Perrin is een bekend wijnhuis uit de Rhône-vallei in Frankrijk. Het bedrijf is opgericht in 1904 en wordt nu gerund door de derde generatie van de familie Perrin. Het bedrijf is gevestigd in de stad Châteauneuf-du-Pape, een van de meest beroemde wijngebieden van Frankrijk. Les Sinards Blanc is een witte wijn van Famille Perrin die gemaakt wordt van de druivensoorten Clairette, Grenache Blanc en Roussanne. De wijn wordt geproduceerd in de wijngaarden van Les Sinards, een van de beste wijngaarden van het gebied. De wijn wordt gerijpt op eikenhouten vaten en heeft een volle smaak met tonen van perzik, abrikoos en honing. Les Sinards Blanc wordt vaak gepaard met gegrilde vis, zeevruchten of geitenkaas. Famille Perrin staat bekend om de hoge kwaliteit van hun wijnen en Les Sinards Blanc is geen uitzondering. De wijn is een populaire keuze onder wijnliefhebbers en wordt vaak geprezen om zijn finesse en elegantie.

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, gekonfijte ananas, wilde bloemen, honing, anijs en geroosterde sesamzaadjes. In het smaakpalet tonen van groene citroen, mandarijn, Turks fruit, brioche en vanille, die worden gevolgd door een levendige afdronk met mooie zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten. Aansluitend vindt de malolactische gisting en rijping op de lies plaats. Dit gebeurt in eerste klas eikenhouten barriques die voor 50% nieuw en voor 50% een jaar oud zijn. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en/of biologisch dynamische regels en voorschriften.