Perrin - Vacqueyras Les Christins

Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Famille Perrin is een wijnproducerende familie uit de Rhône-vallei in Frankrijk. Ze zijn vooral bekend van hun wijnen uit de AOP (Appellation d'Origine Protégée) Vacqueyras. Vacqueyras is een wijngebied dat ligt in de buurt van de stad Orange in de Vaucluse-provincie. Het is een van de minder bekende gebieden in de Rhône-vallei, maar wordt gezien als een grote concurrent van de beroemde wijngebieden zoals Châteauneuf-du-Pape en Gigondas. De wijnen uit Vacqueyras worden gemaakt van de druivensoorten Grenache, Syrah en Mourvèdre. Les Christins is een wijngoed van Famille Perrin dat gelegen is in Vacqueyras. Het wijngoed heeft een prachtig uitzicht over de vallei en het produceert hoogwaardige wijnen die kenmerken zijn door hun rijkdom, complexiteit en finesse. Les Christins is vooral bekend om zijn rode wijnen, maar ook de witte wijnen zijn zeer gewaardeerd. De wijnen van Famille Perrin en Les Christins worden gezien als een goede waarde voor geld en zijn te verkrijgen bij diverse wijnhandelaren.

smaakimpressie

Ondoorzichtig, diep, zwart paars-rood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, vijgen, chocola en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet intense tonen van gekonfijt, klein zwartrood fruit, zwarte olijven en peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met evenwichtige tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven geselecteerd en samen gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven vindt er aansluitend een maand lang een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie plaats met wilde (druifeigen) gisten op grote betonnen cuves en grote houten foeders. Hierna worden de druiven geperst en wordt de jonge wijn overgestoken naar betonnen cuves en houten vaten, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn geassembleerd en na eventuele lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.