Perrin - Vacqueyras Les Christins

€ 22,95
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Een alcoholpercentage van 13,5%. Ondoorzichtig, diep, zwart paars-rood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, vijgen, chocola en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet intense tonen van gekonfijt, klein zwartrood fruit, zwarte olijven en peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met evenwichtige tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 8 jaar na de oogst.

smaakimpressie

Ondoorzichtig, diep, zwart paars-rood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, vijgen, chocola en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet intense tonen van gekonfijt, klein zwartrood fruit, zwarte olijven en peper, die worden gevolgd door een lange afdronk met evenwichtige tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven geselecteerd en samen gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven vindt er aansluitend een maand lang een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie plaats met wilde (druifeigen) gisten op grote betonnen cuves en grote houten foeders. Hierna worden de druiven geperst en wordt de jonge wijn overgestoken naar betonnen cuves en houten vaten, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn geassembleerd en na eventuele lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.

Meer van deze producent: