Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Hommage a J. Perrin
€ 420,00
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Counoise, Grenache, Mourvèdre, Syrah |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Rhône |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Famille Perrin |
Land | Frankrijk |
Details
Een alcoholpercentage van 14%. Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van gekonfijt klein roodzwart fruit, viooltjes, gedroogde paddenstoelen, chocola, tabak en subtiel wat gedroogde Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe bosaardbeitjes, wilde frambozen, truffel en jeneverbes, die worden gevolgd door een enorm lange en zeer mineralige afdronk met zeer fraaie rijpe tannines. Serveren: 15 tot 17°C. Bewaren: tot 25 jaar na de oogst.
smaakimpressie
Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van gekonfijt klein roodzwart fruit, viooltjes, gedroogde paddenstoelen, chocola, tabak en subtiel wat gedroogde Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe bosaardbeitjes, wilde frambozen, truffel en jeneverbes, die worden gevolgd door een enorm lange en zeer mineralige afdronk met zeer fraaie rijpe tannines.
vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven laat men een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote eikenhouten foeders. Nadat de druiven geperst zijn wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na ruim een jaar volgt de assemblage met eventueel een zeer lichte filtering en botteling van de wijn. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.