Perrin - Gigondas La Gille

Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Famille Perrin is een familiebedrijf dat al generaties lang wijnen produceert in de Rhône-vallei in Frankrijk. Het bedrijf is opgericht in 1900 en is gevestigd in de stad Orange. Famille Perrin is vooral bekend vanwege hun productie van wijnen uit de streek Gigondas, waaronder de wijn La Gille. La Gille is een wijn gemaakt van de druivensoorten Grenache, Syrah en Mourvèdre. De wijn wordt geproduceerd in de Gigondas-streek, een van de meest prestigieuze subregio's van de Rhône-vallei. De druiven worden handmatig geoogst en de wijn rijpt 12 maanden in eiken vaten. La Gille is een volle, robijnrode wijn met aroma's van zwarte bessen, kruiden en specerijen. De smaak is rijk en vol met tonen van zwarte bessen, cassis en kruiden. De wijn heeft een goede balans tussen zuurgraad en tannines en een aangename afdronk. Famille Perrin is ook betrokken bij diverse andere projecten, waaronder de productie van biologische en biodynamische wijnen. Ze zijn ook actief betrokken bij duurzaamheid en milieubescherming.

smaakimpressie

Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rijpe aardbeien, kirsch, wilde bloemen en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van gekonfijte frambozen, rode bessen en witte peper die worden gevolgd door een lange afdronk met zacht frisse tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven geselecteerd, ontsteeld en samen gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven is er aansluitend een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote eikenhouten foeders en roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op grote houten foeders en barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn na lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.