Perrin - Gigondas La Gille

Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Een alcoholpercentage van 15%. Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rijpe aardbeien, kirsch, wilde bloemen en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van gekonfijte frambozen, rode bessen en witte peper die worden gevolgd door een lange afdronk met zacht frisse tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 8 jaar na de oogst.

smaakimpressie

Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rijpe aardbeien, kirsch, wilde bloemen en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van gekonfijte frambozen, rode bessen en witte peper die worden gevolgd door een lange afdronk met zacht frisse tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven geselecteerd, ontsteeld en samen gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven is er aansluitend een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote eikenhouten foeders en roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op grote houten foeders en barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn na lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.

Meer van deze producent: