Perrin - Gigondas La Gille
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Grenache, Syrah |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Rhône |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Famille Perrin |
Land | Frankrijk |
Details
Een alcoholpercentage van 15%. Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rijpe aardbeien, kirsch, wilde bloemen en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van gekonfijte frambozen, rode bessen en witte peper die worden gevolgd door een lange afdronk met zacht frisse tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 8 jaar na de oogst.
smaakimpressie
Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rijpe aardbeien, kirsch, wilde bloemen en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van gekonfijte frambozen, rode bessen en witte peper die worden gevolgd door een lange afdronk met zacht frisse tannines.
vinificatie
Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven geselecteerd, ontsteeld en samen gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven is er aansluitend een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote eikenhouten foeders en roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op grote houten foeders en barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 10 maanden wordt de wijn na lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.