Perrin - Vinsobres Les Cornuds

€ 17,50
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah/Shiraz
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Een alcoholpercentage van 13,5%. Diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van klein roodzwart fruit, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van rijpe zwarte bessen en zwarte olijven, die worden gevolgd door een goede afdronk met rijpe zachte tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 6 jaar na de oogst

smaakimpressie

Diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van klein roodzwart fruit, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van rijpe zwarte bessen en zwarte olijven, die worden gevolgd door een goede afdronk met rijpe zachte tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven apart geselecteerd, onsteeld en gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven vindt er aansluitend een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op grote eikenhouten foeders en roestvrijstalen tanks. Hierna worden de druiven geperst en overgestoken op rvs-tanks. De most van de syrah druiven wordt overgestoken op één jaar oude eikenhouten barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt na lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.

Meer van deze producent: