Perrin - Vinsobres Les Cornuds

Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah/Shiraz
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Famille Perrin is een Franse wijnproducent uit de Rhône-vallei, met een wijngoed genaamd Vinsobres Les Cornuds. Het wijngoed is gelegen in de Côtes du Rhône Villages Vinsobres, een gebied dat bekend staat om zijn krachtige rode wijnen gemaakt van de druivensoorten Syrah en Grenache. Famille Perrin is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat en wordt geleid door de broers Jean-Pierre en François Perrin. Ze zijn de derde generatie wijnboeren in de familie en werken samen met hun vader, Jacques Perrin, die nog steeds actief is in het bedrijf. Het wijngoed Vinsobres Les Cornuds is ongeveer 80 hectare groot en heeft wijngaarden met druivenstokken van gemiddeld 35 jaar oud. De wijnen van dit wijngoed worden beschouwd als een van de beste uit de Côtes du Rhône Villages Vinsobres en worden geprezen om hun kracht, complexiteit en finesse. Famille Perrin is ook betrokken bij andere wijngoederen in de Rhône-vallei, waaronder Château de Beaucastel en Domaine du Clos des Papes. In samenwerking met hun partners in de wijnindustrie, streven de broers Perrin naar de hoogste kwaliteit en authenticiteit in hun wijnen, wat hen heeft geholpen om een grote internationale reputatie op te bouwen.

smaakimpressie

Diep donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van klein roodzwart fruit, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van rijpe zwarte bessen en zwarte olijven, die worden gevolgd door een goede afdronk met rijpe zachte tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de grenache en syrah druiven apart geselecteerd, onsteeld en gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven vindt er aansluitend een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op grote eikenhouten foeders en roestvrijstalen tanks. Hierna worden de druiven geperst en overgestoken op rvs-tanks. De most van de syrah druiven wordt overgestoken op één jaar oude eikenhouten barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt na lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.