Château de Beaucastel - Coudoulet de Beaucastel Rouge

€ 29,95
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah/Shiraz
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Een alcoholpercentage van 14%. Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, rijpe bosaardbeien, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van confiture van klein zwart fruit, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een goede afdronk met zachte, rijpe tannines. Serveren: 15 tot 17°C. Bewaren: tot 10 jaar na de oogst.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, rijpe bosaardbeien, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van confiture van klein zwart fruit, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een goede afdronk met zachte, rijpe tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Allereerst worden de druiven zeer kort en snel verhit tot 80°C en meteen weer afgekoeld tot 20°C met aansluitend twee weken lang een temperatuur gecontroleerde, alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote cementen cuves. Hierna persing van de druiven en oversteken van de jonge wijn op grote houten foeders om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 6 maanden volgt de assemblage van de wijn en wordt deze na klaring met eiwit en een zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.