Famille Perrin - Gigondas Vieilles Vignes l'Argnee
€ 82,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Grenache, Syrah |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Rhône |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Famille Perrin |
Land | Frankrijk |
Details
Famille Perrin is een bekende Franse wijnproducent uit de Rhône-vallei. Ze zijn vooral bekend om hun productie van wijnen uit de Côtes du Rhône en Châteauneuf-du-Pape. Gigondas is een van hun subregio's binnen de Rhône-vallei, bekend om zijn krachtige en volle rode wijnen. De Gigondas Vieilles Vignes l'Argnee is een specifieke wijn van Famille Perrin die gemaakt wordt van oude wijnstokken van Grenache, Syrah en Mourvèdre druiven. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten voordat hij op de markt wordt gebracht. Deze wijn is bekend om zijn intense smaken van rood fruit, kruiden en specerijen, met een rijke en volle structuur en een aangename afdronk. Het is een wijn die het best gedronken kan worden bij rood vleesgerechten of kaas.
smaakimpressie
Diep, donker zwartrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, frambozen, lavendel, leer en een hint van ceder. In het smaakpalet tonen van rijp bessenfruit, mokka, kreupelhout en zwarte peper, die gepaard gaan met een zeer lang aanhoudende afdronk met uiterst verfijnde tannines en elegante zuren.
vinificatie
De Gigondas L'Argnée Vieilles Vignes van Famille Perrin komt van een wijngaard die 1 hectare groot is en die beplant is met ruim 130 jaar oude wijnranken, dus prephylloxera! De opbrengst is dermate laag dat er jaarlijks slechts 1.500 flessen van gemaakt worden. Na de handmatige pluk worden de grenachedruiventrossen geselecteerd, niet onsteeld en gekneusd. Na een korte inweektijd laat men de temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Na 2 weken volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders en barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.