Famille Perrin - Gigondas Vieilles Vignes l'Argnee

€ 82,95
Nog %1 beschikbaar
Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Famille Perrin is een bekende Franse wijnproducent uit de Rhône-vallei. Ze zijn vooral bekend om hun productie van wijnen uit de Côtes du Rhône en Châteauneuf-du-Pape. Gigondas is een van hun subregio's binnen de Rhône-vallei, bekend om zijn krachtige en volle rode wijnen. De Gigondas Vieilles Vignes l'Argnee is een specifieke wijn van Famille Perrin die gemaakt wordt van oude wijnstokken van Grenache, Syrah en Mourvèdre druiven. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in eiken vaten voordat hij op de markt wordt gebracht. Deze wijn is bekend om zijn intense smaken van rood fruit, kruiden en specerijen, met een rijke en volle structuur en een aangename afdronk. Het is een wijn die het best gedronken kan worden bij rood vleesgerechten of kaas.

smaakimpressie

Diep, donker zwartrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, frambozen, lavendel, leer en een hint van ceder. In het smaakpalet tonen van rijp bessenfruit, mokka, kreupelhout en zwarte peper, die gepaard gaan met een zeer lang aanhoudende afdronk met uiterst verfijnde tannines en elegante zuren.

vinificatie

De Gigondas L'Argnée Vieilles Vignes van Famille Perrin komt van een wijngaard die 1 hectare groot is en die beplant is met ruim 130 jaar oude wijnranken, dus prephylloxera! De opbrengst is dermate laag dat er jaarlijks slechts 1.500 flessen van gemaakt worden. Na de handmatige pluk worden de grenachedruiventrossen geselecteerd, niet onsteeld en gekneusd. Na een korte inweektijd laat men de temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Na 2 weken volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten foeders en barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt grotendeels volgens biologische en biologisch-dynamische regels en voorschriften.
Geen 18, geen alcohol
Onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol, bij aflevering van al onze zendingen wordt altijd een leeftijdscheck uitgevoerd