iLauri - Lume Trebbiano d'Abruzzo

€ 9,95
Nog %1 beschikbaar
Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Trebbiano
Afsluiting Schroefdop
Regio Abruzzen
Inhoud 0,75
Wijnhuis Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

Afkomstig van de heuvels met kalkrijke bodems aan de Adriatische kust. Frisgeurige zomer in het glas. Vers geplukt citrus- en tropisch fruit knalt je tegemoet in het glas, heel verleidelijk. Oeps! Glas leeg, heel toegankelijk. Niet moeilijk over doen lekker genieten.

smaakimpressie

Helder, strogeel van kleur. In de neus elegante aroma’s van citrusfruit, appel en wat kruidigheid. In het smaakpalet wederom citrusvruchten en perzik, met een afdronk met goede zuren.

vinificatie

Eind augustus worden de druiven geoogst, waarna men in de vinificatiekelder na directe pneumatische persing een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting laat plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de wijn overgestoken op schone rvs-tanks om enkele maanden te rijpen, zonder dat de malolactische gisting zich voltrekt.