Les Bertrand - Fleurie Coup d'Folie

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Regio Beaujolais
Inhoud 0,75
Producent Les Bertrand
Land Frankrijk

Details

2014. Beaujolais. Deze Beaujolais uit Fleurie, gemaakt van 100% gamay ondergaat 15 tot 18 dagen deels koolzuurvergisting in afgesloten tanks. Dit proces komt vanzelf op gang zonder de toevoeging van gisten, sulfiet of verhitting. Hierna wordt de wijn heel subtiel geperst en wordt vervolgens 5 tot 6 maanden deels in houten vaten opgeslagen en deels in RVS tanks. De wijn wordt zonder filtering gebottled, maar er wordt een kleine dosis sulfiet toegevoegd (minder dan 15 mg per liter). De wijn is zeer elegant met tonen van kers en drop. De wijn serveren tussen de 13 en 15 graden Celcius. Goed te combineren met salades en gevogelte.

smaakimpressie

Helder diep robijnrood van kleur. In de neus zuivere aroma’s van bessen, frambozen en irissen. In het smaakpalet rijp kein roodzwart fruit en een subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met soepele tannines en frisse zuren in de afdronk.

vinificatie

Na een strenge en selectieve handmatige oogst, worden de druiventrossen ontsteelt. Vervolgens ondergaan de druiven ongekneusd en temperatuur gecontroleerd (10-12°C) zonder toevoeging van zwavel de alcoholische fermentatie (macérationcarbonique) op betonnen cuves. Na 20 tot 25 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn middels zwaartekracht voor 2/3 overgestoken op eikenhouten vaten van 500 liter en voor 1/3 op betonnen cuves, om hierin de malolactische gisting te laten voltrekken. Na een rijping van 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, zonder filtering, zonder toevoeging van zwavel en door middel van zwaartekracht gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biodynamische regels en voorschriften.