Les Bertrand - Saint Amour Les Bambins
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Gamay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Beaujolais |
Smaaktype | Medium bodied en aromatisch |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Les Bertrand |
Land | Frankrijk |
Details
Les Bertrand is een wijnhuis dat gevestigd is in de Franse regio Beaujolais. Het wijnhuis is opgericht in 2003 en is gespecialiseerd in de productie van wijnen uit de streek. Saint Amour Les Bambins is een van de wijnen die door Les Bertrand wordt geproduceerd. Deze wijn is gemaakt van de Gamay druif en komt uit de AOC Saint-Amour, een van de negen cru's van de Beaujolais regio. De wijn heeft een rijke smaak van donkere bessen en is zacht en fruitig in de mond. Het heeft een mooie balans tussen zoetheid en zuurgraad en is een perfecte wijn om te serveren bij vleesgerechten, kaas of als aperitief. Les Bertrand is bekend om hun hoge kwaliteit wijnen en hun aandacht voor duurzaamheid en biologische landbouw methodes.
smaakimpressie
Helder, diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van frambozen, pruimen, zwarte kersen en veldbloemen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, iets van specerijen en een rokerige toets, die gepaard gaan met elegante tannines en frisse zuren in de afdronk.
vinificatie
De druiven komen van de 0,8 ha grote wijngaard La Creuse Périlleuse, met 20 jaar oude druivenstokken. De naam Les Bambins verwijst naar de eerste keer dat Yann Bertrand deze Saint Amour maakte en naar de geboorte van zijn eerste kind in 2017. In september worden de druiven met de hand geoogst. Na een strenge selectie geeft men de intacte trossen een koude inweking van enkele dagen. Aansluitend vindt op 10 tot 12°C de vergisting plaats met wilde gisten in een afgesloten betonnen tank. Na ongeveer 18 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op oude eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en om te rijpen. Na 8 maanden wordt de wijn zonder toevoeging van zwavel ongefilterd gebotteld. Dit gehele proces verloopt biologisch-dynamisch.