Les Bertrand - Fleurie Coup de Foudre

€ 33,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Regio Beaujolais
Inhoud 0,75
Producent Les Bertrand
Land Frankrijk

Details

2014. Beaujolais. Deze Beaujolais uit Fleurie, gemaakt van 100% gamay ondergaat 15 tot 18 dagen deels koolzuurvergisting in afgesloten tanks. Dit proces komt vanzelf op gang zonder de toevoeging van gisten, sulfiet of verhitting. Hierna wordt de wijn heel subtiel geperst en wordt vervolgens 5 tot 6 maanden deels in houten vaten opgeslagen en deels in RVS tanks. De wijn wordt zonder filtering gebottled, maar er wordt een kleine dosis sulfiet toegevoegd (minder dan 15 mg per liter). De wijn is zeer elegant met tonen van kers en drop. De wijn serveren tussen de 13 en 15 graden Celcius. Goed te combineren met salades en gevogelte.

smaakimpressie

Helder diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bessen, kersen en irissen. In het smaakpalet rijp klein roodzwart fruit, amandelen en een subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met soepele tannines en frisse zuren in de afdronk.

vinificatie

De Fleurie Coup de Foudre van Les Betrand is afkomstig van twee hectare wijngaarden die beplant zijn met stokken die een leeftijd hebben van ruim zestig jaar. Na een strenge en selectieve handmatige oogst, worden de druiven ontsteeld en krijgen 24 uur lang een koude inweking. Aansluitend laat men de druiven ongekneusd en temperatuur gecontroleerd zonder toevoeging van zwavel de alcoholische fermentatie (semi–carbonique) met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op betonnen cuve's. Na ongeveer 20 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn middels zwaartekracht overgestoken op oudere eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na een periode van ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder toevoeging van zwavel en zonder filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische en biodynamische regels en voorschriften.