Matetic - Corralillo Carmenère

€ 18,95
Nog %1 beschikbaar
Matetic Pioniers die grote waarde hechten aan traditie, zo laten de oprichters van het Chileense wijnhuis Matetic zich het best karakteriseren. Hun verhaal begint in 1892 als de schapen- en melkveehouder Jorge Matetic-Celtinja aan boord stapt van een schip dat hem met zijn familie vanuit Kroatië . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Carmenère
Afsluiting Kurk
Regio Colchagua Valley
Inhoud 0,75
Producent Matetic
Land Chili

Details

De Matetic - Corralillo Carmenère is een wijn uit Chili die gemaakt wordt van de Carmenère druif. De druiven worden geoogst uit de wijngaarden in de Casablanca vallei, die bekend staan om hun koele klimaat en goede bodemvoorwaarden. De wijn wordt gemaakt met behulp van moderne technieken en wordt rijp gemaakt in Franse eiken vaten. Hierdoor krijgt de wijn een mooie balans tussen fruitigheid en houttonen. De Matetic - Corralillo Carmenère heeft een donkere, robijnrode kleur en heeft aroma's van rijpe bessen, cassis en chocolade. De smaak is vol en rond met zachte tannines en een lange afdronk. Deze wijn is een perfecte match voor gerechten met rijpe kaas, rood vlees en wildgerechten. Het is ook een goede keuze om te drinken bij een barbecue of gegrilde groenten. De Matetic - Corralillo Carmenère is een krachtige en complexe wijn die zeker indruk zal maken op wijnliefhebbers.

smaakimpressie

Diep robijn rood met een paarse hint in de kleur. In de neus zwoele aroma’s van zwarte kersen, rijpe bramen, grafiet en zoethout. In het smaakpalet tonen van geconcentreerd en gekonfijt roodzwart fruit, zoete specerijen en een hint van vanille, die gepaard gaan met een fluwelige afdronk met rijpe zachte tannines en subtiele zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden enkel de meest perfect rijpe druiven geselecteerd die vervolgens ontsteeld worden en een koude inweektijd van zeven dagen krijgen, daarna gekneusd worden en de alcoholische gisting met wilde (druifeigen) ondergaan op temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Daarna volgt de persing en wordt de jonge wijn middels zwaartekracht overgestoken op nieuwe Franse barriques die gemaakt zijn van verschillende soorten eikenhout. Na een periode van 16 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring en met minimale filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.