Matetic - EQ Cool Climate Syrah Organic

Nog %1 beschikbaar
Matetic Pioniers die grote waarde hechten aan traditie, zo laten de oprichters van het Chileense wijnhuis Matetic zich het best karakteriseren. Hun verhaal begint in 1892 als de schapen- en melkveehouder Jorge Matetic-Celtinja aan boord stapt van een schip dat hem met zijn familie vanuit Kroatië . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Syrah
Afsluiting Schroefdop
Regio San Antonio Valley
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Matetic
Land Chili

Details

Bijna zwart, diepdonker paarsrood van kleur, rijk geschakeerde typische syrah neus met bakken rood en donkerbessenfruit, kruidigheid naast zo'n welriekende oerbos. Geef 'm even de tijd om los te komen, meer expressie zowel in geur als in smaak vallen je ten deel. Pure oerkracht. Wat wil je ook, deze EQ Syrah is helemaal biologisch dynamisch met gebruikmaking van beproefde èn moderne technieken. Elegant, zijdezacht mondgevoel met veel kracht en intensiteit, stevige maar ronde tannines, goed geïntegreerd met de houtopvoeding en het fruit. Complexe wijn met veel smaakimpressies vol en stevig, toch heel toegankelijk. Mooi mineraaal en fijne fraicheur. Een blijvend lange afdronk, de wijn behoudt zijn frisheid, dit een wijn met een perfecte structuur en balans en (bewaar) potentieel. De serie EQ wijnen van Matetic staat voor evenwichtige en uitgekiende wijnen. Het Spaanse woord Equilibrio betekent balans.

smaakimpressie

Een wijn met wow-factor! Diepe paarsrode kleur en verleidelijke overdonderende geuren van donker rood fruit van bessen, cassis en kersen, florale tonen en die van leer, cacao en peper. De smaak is evenwichtig, intens maar sappig waarin de neus zich spiegelt. Een wijn met rijpe tannine, veel structuur zonder te zwaar te zijn met bovendien een heel licht ziltige mineraal toon die in combinatie met de frisheid voor een fraaie lengte zorgt.

vinificatie

De geselecteerde wijngaarden in het subdistrict Rosario Valley op 17 km van de Grote Oceaan, zijn tevens de oudste van Matetic en werden tussen 1999 en 2002 aangeplant. De druiven worden handmatig geoogst. Er vindt een koude inweking van de druiven plaats om kleurstoffen en zachte tannines te verkrijgen. Er wordt gebruikt gemaakt van open kuipen-vergisting met pigeage (onderdompelen van de schillen) en remontage (druivensap over de schillen heen laten lopen). Zo ontstaan krachtigere en elegantere cuvées om uiteindelijk de meest ideale blend mee te maken. De malolactische gisting vindt plaats op Frans eiken evenals de rijping van 18 maanden. Circa 50% is nieuw eiken om de fruit-houtbalans optimaal te houden.