Matetic - Corralillo Sauvignon Blanc Organic
€ 12,50
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Sauvignon Blanc |
Afsluiting | Schroefdop |
Regio | San Antonio Valley |
Smaaktype | - |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Matetic |
Land | Chili |
Details
Kan een loepzuivere en knisperend frisse elegante sauvignon blanc uit Chili komen? Ja dat kan! In de San Antonio vallei dicht naar de Stille Oceaan toe staan de wijnstokken voor deze wijn. Zon in overvloed en grote temperatuurverschillen per dag en nacht. Met kennis en kunde van vooral moderne technieken zoals ,bijvoorbeeld, de aanleg van drupirrigatiesystemen kan men tot voorheen voor onmogelijk gehouden resultaten komen. Matetic bewijst dit. Bleekgeel met een groene zweem, limoentjes, frisgrassige tonen en een hint asperge doen je al vermoeden wat je gaat proeven. Levendig frisse aanzet met hints van rijp citrusfruit zoals grapefruit. Schoon, zuiver en toegankelijk met een opwekkende frisheid. Rijp fruit versus strakke zuren, dat is de ideale balans voor deze sauvignon blanc. Probeer 'm eens met een stukje geitenkaas. De Corralillo wijn serie van Matetic. Coralillo is de naam van een meer dan honderd jaar oude wijnkelder en 'wijnmakerij' in Rosario Valley waar ooit de zogenaamde missionarisdruif geteeld en geoogst werd door de in Chili neergestreken missionarissen, die het geestrijke vocht blijkbaar broodnodig hadden om hun missie te verwezenlijken.
smaakimpressie
Licht geel van kleur met een groene zweem. De neus ontvangt tegemoetkomende geuren van citrusfruit als grapefruit met ook tropische invloeden en fijne kruiden. De smaak is mondzuiverend fris, heerlijk sappig met een aangename fruitcomplexiteit. Aanvullend is er het rijke mondgevoel dat mede tot stand komt doordat de wijn een aantal maanden heeft gerijpt op zijn fijne gistbezinksel.
vinificatie
De druiven worden met de hand geoogst vanaf verschillende geselecteerde wijngaarden. Sommige druiventrossen worden in hun geheel geperst. Die van andere percelen worden ontsteelt en krijgen een gekoeld schilcontact van circa 5 uur voor extra geur en smaak expressie. De vergisting vindt plaats in RVS tanks voor 30 dagen met aansluitend contact met de’ lie’ (uitgezakte gistcellen) voor 3 maanden.