Montenidoli - Canaiuolo Rosato

€ 17,95 Regular Price € 23,50
Nog %1 beschikbaar
Montenidoli De beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane heet Maria Elisabetta Fagiuoli. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij. ‘Ik maak mijn eigen fouten wel.’ Bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat het tot . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Canaiolo
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Montenidoli
Land Italië

Details

Zalmroze van kleur, in de neus ingetogen framboosjes en citrustonen. Gelijk al een binnenkomer met een droge en frisse, pittige en minerale aanzet, zodat is nou eens een rosato op zijn Montenidoliaans! Wat een smaak, wat een intensiteit, een prettige kruidigheid verpakt in lichtrood fruit met citrustonen. Heel fris en schoon, een aangenaam mondgevoel, structuur, balans ook wat vettigheid. Dit is geweldig, drink 'm zo of eet er iets bij, kan zowat alles aan.

smaakimpressie

Lichte roze kleur. Fijne florale aroma’s, hartige en minerale smaak, frisse en elegante zachte structuur.

vinificatie

De hele vegetatieve cyclus van de wijnranken wordt uiterst nauwkeurig gevolgd om alleen volrijpe druiven van de beste kwaliteit te produceren. De trossen worden met de hand geplukt en in kleine kisten vervoerd. Bij aankomst in de kelders worden de druiven ontsteeld, gekoeld en ingeweekt. De temperatuur en duur van zowel de alcoholische als de malolactische gisting worden permanent onder controle gehouden. Als de wijn stabiel is, wordt hij gebotteld. Voor deze Rosato is dat al vroeg in de winter, om alle sprankelende frisheid te behouden.