Montenidoli - Vernaccia di Carato

€ 44,95
Nog %1 beschikbaar
Montenidoli De beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane heet Maria Elisabetta Fagiuoli. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij. ‘Ik maak mijn eigen fouten wel.’ Bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat het tot . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Vernaccia
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Montenidoli
Land Italië

Details

Vernaccia di San Gimignano. Men neme van de beste hellingen de beste druiven, gebruikt alleen het afloopsap en voedt na de vinificatie de wijn voor 12 maanden op houten vaten op en laat de wijn verder rijpen op zijn eigen gist. Vernaccio op zijn rijkst! Naast de Vernaccia eigenschappen, van schoon citrusfruit, mineraliteit, kruidigheid en een rond en zacht mondgevoel voegt de houtopvoeding er nog een zijdeachtig laagje aan toe, dat doet denken aan vanille en honing. Rijk van smaak, maar het blijft allemaal heel elegant. Gastronomisch breed in te zetten.

smaakimpressie

Wonderschone wijn, zeer complex, met zwoele aroma’s en een indrukwekkende lengte.

vinificatie

De hele vegetatieve cyclus van de wijnranken wordt uiterst nauwkeurig gevolgd om alleen volrijpe druiven van de beste kwaliteit te produceren. De trossen worden met de hand geplukt en in kleine kisten vervoerd. Bij aankomst in de kelders worden de druiven ontsteeld, gekoeld en ingeweekt. De temperatuur en duur van zowel de alcoholische als de malolactische gisting worden permanent onder controle gehouden. Deze Vernaccia di Carato is de topper van de Vernaccia-serie. Hiervoor vinden zowel de gisting als de opvoeding op hout plaats. De opvoeding van 12 maanden op barriques geeft de wijn extra complexiteit en diepte. Als de wijn stabiel is, wordt hij gebotteld. Daarna rust hij nog minstens 2 maanden op fles.