Montenidoli - Il Templare

€ 38,95
Nog %1 beschikbaar
Montenidoli De beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane heet Maria Elisabetta Fagiuoli. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij. ‘Ik maak mijn eigen fouten wel.’ Bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat het tot . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Malvasia, Trebbiano, Vernaccia
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Montenidoli
Land Italië

Details

Zoals de Tempeliers het eeuwen geleden al deden, dat zuipen komt later, is deze wijn een blend van oorspronkelijk Toscaanse witte druivenrassen, vernaccia, trebbiano gentile en malvasia bianca. Op hout vergist maakt dit een zowel frisse, elegante als complexe wijn, waar een heel smakenpalet aan je voorbij trekt. Vettige zwoele aanzet die vervolgens een wilde kruidentuin paart aan citrusfruit, veel mineraliteit en een heerlijk lange afdronk met verfijnde bittertjes. Wat een heerlijkheid, die Tempeliers wisten het wel.

smaakimpressie

Zeer complexe, rijpe neus van citrusvruchten, wilde kruiden en een ‘kusje’ van het hout. Vet en warm in de aanzet, fris, elegant en mineraal in de mond, delicate finale met een aangenaam licht bittertje na.

vinificatie

De hele vegetatieve cyclus van de wijnranken wordt uiterst nauwkeurig gevolgd om alleen volrijpe druiven van de beste kwaliteit te produceren. De trossen worden met de hand geplukt en in kleine kisten vervoerd. Bij aankomst in de kelders worden de druiven ontsteeld, gekoeld en ingeweekt. De temperatuur en duur van zowel de alcoholische als de malolactische gisting worden permanent onder controle gehouden. Il Templare wordt gemaakt van alle witte druiven die nog te vinden zijn in de oude wijngaarden van het domein. Hij wordt op hout vergist en opgevoed op dezelfde wijze als de miswijn van de oude Tempeliers van Montenidoli.