Montenidoli - Vernaccia Tradizionale

€ 25,95
Nog %1 beschikbaar
Montenidoli De beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane heet Maria Elisabetta Fagiuoli. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij. ‘Ik maak mijn eigen fouten wel.’ Bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat het tot . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Vernaccia
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Montenidoli
Land Italië

Details

Licht goudgeel van kleur walmt deze geurige wijn met hints van amandelnoten en kruiden je tegemoet. In de aanzet fris, fruitig, droog en zuiver, typerend voor Montenidoli en zijn traditionele vinificatie. De druivenschillen vergisten in eerste instantie mee, daarna volg de persing. Bij de eerste nip meteen al heel veel smaakbeleving, van citrusfruit tot amandelnoten, mineraliteit, een droge en prettige afdronk volgt, daarna ben je niet bestand de volgende slok uit te stellen. Traditioneel goed.

smaakimpressie

Fris, zuiver, kruidig, mineraal en natuurgetrouw.

vinificatie

De hele vegetatieve cyclus van de wijnranken wordt uiterst nauwkeurig gevolgd om alleen volrijpe druiven van de beste kwaliteit te produceren. De trossen worden met de hand geplukt en in kleine kisten vervoerd. Bij aankomst in de kelders worden de ontsteelde druiven gekoeld en ingeweekt. De temperatuur en duur van zowel de alcoholische als malolactische gisting worden permanent onder controle gehouden. Als de wijn stabiel is, wordt het gebotteld. Alle witte wijnen blijven minstens 2 maanden op fles rusten.