Montenidoli - Toscana Rosso

€ 23,95
Nog %1 beschikbaar
Montenidoli De beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane heet Maria Elisabetta Fagiuoli. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij. ‘Ik maak mijn eigen fouten wel.’ Bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat het tot . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Montenidoli
Land Italië

smaakimpressie

Helder granaatrood van kleur. In de neus duidelijk aroma’s van kersen, pruimen, leer en iets van vanille. In het smaakpalet tonen van bessen, kersen, wilde munt en specerijen, die gepaard gaan met een redelijk intense afdronk met aanwezige tannines en frisse zuren.

vinificatie

De druivenoogst is zeer selectief en geheel handmatig. In de vinificatieruimte krijgen de druiven allereerst een relatief lange inweking om meer kleur en aroma's te ontwikkelen. Vervolgens worden de druiven licht gekneusd en laat men ze ongeveer 20 dagen lang een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in betonnen tanks. Hierna volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op barriques van Frans eikenhout voor de malolactische gisting en rijping. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.