Montenidoli - Vernaccia di San Gimignano Il Fiore

€ 29,95
Nog %1 beschikbaar
Montenidoli De beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane heet Maria Elisabetta Fagiuoli. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij. ‘Ik maak mijn eigen fouten wel.’ Bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat het tot . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Vernaccia
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Montenidoli
Land Italië

Details

Als druiven nog maar net 'gekneusd' zijn loop het eerste sap weg, dit heeft de zuiverste smaak en geeft de karakteristieken van de Vernacciadruif het beste weer, dit noemt men ook wel de bloem of Fiore. Zeer aromatisch van geur verleidt deze wijn direct tot proeven, in de smaak fruit, bloemen, kruiden, een hint van honing, rijk en gul, mineralig en kenmerkend voor de wijnen van Montenidoli loepzuiver en brandschoon. Een genot om jong te drinken, maar de wijn kan goed ouder worden.

smaakimpressie

Frisse, rijke en zeer aromatische wijn met veel fruit, bloemen, honing en kruiden. De smaak is elegant en verfijnd, fris en mineraal, met een lange, ronde finale.

vinificatie

De hele vegetatieve cyclus van de wijnranken wordt uiterst nauwkeurig gevolgd om alleen volrijpe druiven van de beste kwaliteit te produceren. De trossen worden met de hand geplukt en in kleine kisten vervoerd. Bij aankomst in de kelders worden de ontsteelde druiven gekoeld en ingeweekt. De temperatuur en duur van zowel de alcoholische als malolactische gisting worden permanent onder controle gehouden. Bij de beste witte wijnen vinden de gisting en de opvoeding plaats op hout. Voor deze vernaccia ‘Fiore’ wordt alleen het sap van de ‘vrije loop’ gebruikt, de bloem of fiore. De jonge wijn rust na de gisting nog enkele weken op zijn fijn bezinksel. Als de wijn stabiel is, wordt het gebotteld. Alle witte wijnen blijven minstens 2 maanden op fles rusten.