Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf. In 1909 kocht olijfhandelaar Pierre Tramier Château de Beaucastel, een domein met een prachtig terroir dat hij later zou overdragen aan zijn schoonzoon, Pierre Perrin. Na de Tweede Wereldoorlog nam diens zoon, Jacques Perrin, het domein over om als groot visionair richting te geven aan de filosofie en werkwijzen die vandaag de dag nog steeds heilig zijn. Zo werd in 1953 begonnen met biologische landbouw en werd in 1970 de stap gezet naar biodynamische landbouw.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 24

Pagina
 • € 525,00
  +6
 • € 110,00
  +6
 • € 144,00
  +6
 • € 389,00
  +6
 • € 999,00
  +6
 • € 260,00
  +6
 • € 200,00
  +6
 • € 42,00
  +6
 • € 31,50
  +6
 • € 82,50
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  Producten 1-12 van 24

  Pagina

  Diversiteit in de wijngaarden

  Meteen nadat Jacques Perrin de scepter ging zwaaien over Beaucastel nam hij een belangrijke beslissing. De dominante druif in de wijngaarden van Châteauneuf was de fruitige grenache. Jacques Perrin besloot de bijna vergeten mourvèdre weer aan te planten, omwille van de rijkheid aan tannines en zuren. Naast deze twee soorten verbouwt Famille Perrin onder andere de rode druiven syrah, counoise, cinsault, carignan en de witte druiven roussanne, marsanne, bourboulenc, ugni blanc, viognier, clairette en grenache blanc.

  Samenwerking met Brad Pitt op Château Miraval

  De ambities van Famille Perrin strekken zich wat wijnmaken betreft uit tot ver buiten de grenzen van Châteauneuf. In de loop der jaren hebben ze in de hele zuidelijke Rhône de beste plekjes gevonden in afzonderlijke appellaties zoals Gigondas, Vacqueras, Ventoux, Luberon en Vinsobres en maken ze daarnaast ook uitstekende Côtes du Rhône. De meest opvallende uitbreiding van activiteiten van de familie is de samenwerking met Brad Pitt op het roséparadijs van Miraval .

  Primum Familiae Vini

  Anno nu werken negen broers, zussen, neven en nichten uit twee generaties in het bedrijf nog steeds volgens de principes van Jacques Perrin. Sinds 2006 behoort Famille Perrin tot de Primum Familiae Vini waarin de grootste, historische familiebedrijven van de wijnwereld zijn verenigd, zoals onder andere Marchese Antinori, Famille Hugel, Familia Torres, Vega Sicilia en Baron Philippe de Rothschild. Het permanent hoge kwaliteitsniveau van de Famille Perrin-wijnen is de belangrijkste reden dat deze al jarenlang deel uitmaken van de KLM Business Class selectie.