Tellier Champagne - Les Massales Extra Brut

€ 39,20 Regular Price € 49,00
Nog %1 beschikbaar
Champagne Tellier Bij Quentin Tellier van het kleine Champagnehuis Tellier draait alles om terroir. Zijn domein ligt in het dorpje Moussy, vlak onder Epernay in het hart van de Champagne streek. Met wijngaarden in vijf gerenommeerde dorpen (waaronder de beroemde Grand Cru gemeente Cramant), creëert Tellie . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Champagne
Inhoud 0,75
Producent Champagne Tellier
Land Frankrijk

Details

Deze blend van 55% Chardonnay, 25% Pinot Meunier en 20% Pinot Noir is afkomstig van wijngaarden in Moussy, Pierry en Chavot-Courcourt. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk en vuursteen.

smaakimpressie

Diepgele kleur met een fijne bubbel. Rijpe geur met aroma's als gele pruim, amandel en gedroogde bloemen. De wijn is opmerkelijk rond en heeft een verfrissende zuurgraad. Ons advies is om deze wijn in een ruim glas (Riedel Veritas Champagne) te serveren om de aroma's extra te benadrukken.

vinificatie

Handmatige selectie en oogst van de druiven. Persen en selecteren van het sap, vervolgens een koude stabilisatie / inweking voor 12 tot 24 uur waarna het sap wordt overgepompt naar de barriques. Vergisting vind plaats in barrique, demi-muids en voeders. De wijn rijpt vervolgens 8 maanden op eiken waarbij een gedeeltelijke malolactische vergisting plaatsvindt. Er wordt niet gefilterd. Na een flesrijping van minimaal 40 maanden wordt de wijn "gedegorgeerd" en blijft deze nog minimaal 3 maanden op fles voordat deze het domein verlaat.