Vietti - Barbera d'Alba Scarrone

€ 56,95
Nog %1 beschikbaar
Vietti

Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Ne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Barbera
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Vietti
Land Italië

Details

Uit de wijngaard Scarrone. Van kleur donkerrobijnrood neigend naar paars, in de neus rood- en zwart bessenfruit, vanille, kreupelhout, zoethout en florale accenten. Robuuste en verfrissend pittige aanzet, donker rijp fruit, rijke tannines en houtinvloeden. Excellente balans, complexe goed gestructureerde wijn met finesse te danken aan het terroir en de uitstekende ligging van Scarrone. Lange hele lange afdronk.

smaakimpressie

Intense, bijna ondoorzichtige kleur. Zeer aromatisch met florale accenten, rijp zwart fruit, aardse tonen, kreupelhout en drop. Intens, goed van structuur, robuust, geconcentreerd en complex. Lange, pakkende finale.

vinificatie

De most verblijft 8 dagen in rvs-tanks voor de alcoholische gisting bij 26 tot 28°C. Bij het begin van de malolactische gisting wordt de jonge wijn overgeheveld naar barriques van Frans eikenhout. Op deze vaten blijft de wijn 16 maanden, waarna hij teruggaat naar rvs-tanks gedurende 2 maanden voor het assembleren en het klaren. De wijn wordt ongefilterd gebotteld.