Vietti - Barolo Ravera Magnum

Nog %1 beschikbaar
Vietti Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Inhoud 1,5
Producent Vietti
Land Italië

Details

Na de pluk waarbij zeer streng geselecteerd wordt, vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Eerst een koude inweektijd van 5 dagen en aansluitend een traditionele alcoholische gisting van 30 dagen op roestvrijstalen tanks en vervolgens persing van de druiven en het oversteken van de jonge wijn op Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping voor een periode van 32 maanden. De wijn rust nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks alvorens ongefilterd gebotteld te worden . Een alcoholpercentage van 14,8%. Diep robijn rood van kleur. In de neus zijn aroma’s van pruimen, zwarte kersen, wilde munt, vers leer, geroosterde hazelnoot en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet kersen, bosaardbeitjes, mineralig, en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 20 jaar na de oogst. Lekker bij de Piemontese specialiteit Brasato al Barolo (rosbief met Barolosaus), lamsbout uit de oven, fazant met eekhoorntjesbrood en rijpe harde kazen uit Noord-Italië.