Vietti - Barolo Brunate

€ 210,00
Nog %1 beschikbaar
Vietti Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Vietti
Land Italië

Details

Een alcoholpercentage van 14,8%. Diep robijn rood met een hint van oranje. In de neus aroma’s van zwarte kersen, pruimen en rozenblaadjes, viooltjes, teer en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom pruimen en bosaardbeitjes, iets van vanille en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 20 jaar na de oogst. Lekker bij de Piemontese specialiteit Brasato al Barolo (rosbief met Barolosaus), lamsbout uit de oven, fazant met eekhoorntjesbrood en rijpe harde kazen uit Noord-Italië.

smaakimpressie

Diep robijnrood met een hint van oranje. In de neus aroma’s van zwarte kersen, pruimen, rozenblaadjes, viooltjes, teer en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom pruimen, bosaardbeitjes en iets van vanille, en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannine.

vinificatie

De druiven worden zeer streng geselecteerd tijdens de pluk. Daarna vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Deze begint met een korte inweking, waarna de traditionele alcoholische gisting van 18 dagen op roestvrijstalen tanks plaatsvindt. Na de persing van de druiven wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques en Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping gedurende een periode van 32 maanden. Hierna rust de wijn nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks alvorens ongefilterd gebotteld te worden.