Vietti - Barolo Brunate
€ 210,00
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Nebbiolo |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Piëmonte |
Inhoud | 0,75 |
Producent | Vietti |
Land | Italië |
Details
Een alcoholpercentage van 14,8%. Diep robijn rood met een hint van oranje. In de neus aroma’s van zwarte kersen, pruimen en rozenblaadjes, viooltjes, teer en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom pruimen en bosaardbeitjes, iets van vanille en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannines. Serveren: 16 tot 18°C. Bewaren: tot 20 jaar na de oogst. Lekker bij de Piemontese specialiteit Brasato al Barolo (rosbief met Barolosaus), lamsbout uit de oven, fazant met eekhoorntjesbrood en rijpe harde kazen uit Noord-Italië.
smaakimpressie
Diep robijnrood met een hint van oranje. In de neus aroma’s van zwarte kersen, pruimen, rozenblaadjes, viooltjes, teer en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom pruimen, bosaardbeitjes en iets van vanille, en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannine.
vinificatie
De druiven worden zeer streng geselecteerd tijdens de pluk. Daarna vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Deze begint met een korte inweking, waarna de traditionele alcoholische gisting van 18 dagen op roestvrijstalen tanks plaatsvindt. Na de persing van de druiven wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques en Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping gedurende een periode van 32 maanden. Hierna rust de wijn nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks alvorens ongefilterd gebotteld te worden.