Vietti - Barolo Ravera

€ 199,00
Nog %1 beschikbaar
Vietti Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Vietti
Land Italië

Details

De Vietti Barolo Ravera is een wijn uit de Piemonte regio in Italië, gemaakt van 100% Nebbiolo druiven. De druiven groeien op de Ravera wijngaard, gelegen in de Barolo subregio van Langhe. Deze wijngaard is bekend om zijn klei- en kalkrijke bodem, die bijdraagt aan de complexiteit en structuur van de wijn. De Vietti Barolo Ravera wordt gefermenteerd en gerijpt in eiken vaten gedurende ongeveer 30 maanden voordat hij op de markt wordt gebracht. De wijn heeft een diep robijnrode kleur en een aroma van rood fruit, zoals kersen en bessen, met tonen van specerijen en leer. In de smaak is de wijn vol en rijk, met zachte tannines en een lange afdronk. De Vietti Barolo Ravera is een wijn voor de lange termijn en kan wel tot 15 jaar gerijpt worden voordat hij op zijn best is. Hij is perfect te combineren met stevige gerechten zoals wild, geroosterd vlees en harde kaas.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van pruimen, zwarte kersen, wilde munt, vers leer, geroosterde hazelnoot en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet kersen, bosaardbeitjes en minerale tonen, en een lange afdronk met goed geïntegreerde tannines.

vinificatie

Na de pluk, waarbij zeer streng geselecteerd wordt, vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Eerst een koude inweking van 5 dagen, aansluitend een traditionele alcoholische gisting van 30 dagen op roestvrijstalen tanks, vervolgens persing van de druiven en het oversteken van de jonge wijn op Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping gedurende een periode van 32 maanden. De wijn rust nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks alvorens ongefilterd gebotteld te worden.