Vietti - Barolo Lazzarito

€ 210,00
Nog %1 beschikbaar
Vietti Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Producent Vietti
Land Italië

Details

Vietti - Barolo Lazzarito is een wijn uit de Piemonte regio in Italië. Het is gemaakt van de druivensoort Nebbiolo en wordt geproduceerd in de Barolo DOCG wijnstreek. De wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van een specifieke wijngaard genaamd Lazzarito, gelegen in het dorp Castiglione Falletto. De wijn rijpt 24 maanden op Frans eiken vaten en heeft een diepe, robijnrode kleur. De aroma's van de wijn zijn complex met tonen van rood fruit, kruiden, leer en specerijen. In de smaak is de wijn vol, rijk en elegant met een goede balans tussen tannines, zuren en fruit. Vietti - Barolo Lazzarito is een krachtige en volle wijn die perfect past bij gegrilde of gerijpte vleesgerechten en stevige kazen. Het is een wijn met een goede potentieel om te verouderen en zal na enkele jaren nog meer complexiteit en diepte ontwikkelen.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus rijke aroma’s van rijpe rode kersen, pruimen, wilde munt, bosgrond, geroosterde hazelnoot en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom pruimen, bosaardbeitjes en iets van vanille, en een zijdezachte afdronk met fraaie tannine.

vinificatie

De druiven worden zeer streng geselecteerd tijdens de pluk. Daarna vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Deze begint met een korte inweking, waarna de traditionele alcoholische gisting van 27 dagen op roestvrijstalen tanks plaatsvindt. Na de persing van de druiven wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques en Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping gedurende een periode van 32 maanden. Hierna rust de wijn nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks, om daarna ongefilterd gebotteld te worden.