Vietti - Barolo Lazzarito

€ 199,00
Nog %1 beschikbaar
Vietti Vietti is absoluut een topdomein. De robuuste Barolo’s en Barbera’s van Luca Currado zijn van wereldklasse en zeer schaars! Daarnaast brengt hij met de Nebbiolo Langhe Perbacco een extreem goede Nebbiolo op de markt. Deze is voldoende beschikbaar en zeer betaalbaar. Dat geldt ook voor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Nebbiolo
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Inhoud 0,75
Producent Vietti
Land Italië

Details

2009.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus rijke aroma’s van rijpe rode kersen, pruimen, wilde munt, bosgrond, geroosterde hazelnoot en de finesse van goed gedoseerde houtrijping. In het smaakpalet wederom pruimen, bosaardbeitjes en iets van vanille, en een zijdezachte afdronk met fraaie tannine.

vinificatie

De druiven worden zeer streng geselecteerd tijdens de pluk. Daarna vindt de vinificatie plaats op traditionele wijze. Deze begint met een korte inweking, waarna de traditionele alcoholische gisting van 27 dagen op roestvrijstalen tanks plaatsvindt. Na de persing van de druiven wordt de jonge wijn overgestoken op Franse barriques en Sloveense vaten voor de malolactische gisting en rijping gedurende een periode van 32 maanden. Hierna rust de wijn nog enkele maanden in roestvrijstalen tanks, om daarna ongefilterd gebotteld te worden.