Villa Wolf - Pinot Gris

€ 9,95
Nog %1 beschikbaar
Villa Wolf - Ernst Loosen Dit in 1756 in de Pfalz opgerichte domein behoorde twee eeuwen lang tot de toonaangevende wijnbedrijven van de streek. Na een periode van terugval was het wijnwervelwind Ernst Loosen die in 1996 de wijngaarden en wijnproductie overnam. Ernst zorgde voor een frisse wind en plaatste de naam . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Gris
Afsluiting Schroefdop
Regio Rheinland-Pfalz
Inhoud 0,75
Wijnhuis Villa Wolf - Ernst Loosen
Land Duitsland

Details

De pinot gris of in goed Duits Grauburgunder heeft een lange traditie in de Pfalz. Deze druif is hier ooit als eerste ontdekt en heeft waarschijnlijk zijn oorsprong in deze regio. Bleek van kleur met een heel fijn gasbelletje, zeer aromatische neus, die heel stuivend fris overkomt, citrus en grapefruit en zelfs iets grassigs. Kenmerkend voor de pinot gris heeft deze wijn iets meer vetheid. Opwekkende lichte en elegante wijn in een verfrissend droge stijl met een ietwat knapperige structuur, wit fruit, ziltig mineraal versus kauwgomballen en kruidigheid. Een fijne afdronk met prettige bittertjes. Heerlijke terraswijn.

smaakimpressie

Licht geel van kleur met sappige, licht knisperende fruitaroma’s van peer, rijpe appel en wat citrus. De smaak is zacht kruidig, sappig, droog, mediumvol, met aangenaam frisse zuurtjes en mondvullende, witte fruitigheid. Zo’n wijn waarvan je graag nog een glas geniet.

vinificatie

Zorgvuldig geoogst fruit wordt ontsteeld, zachtjes geperst en in RVS tanks koel vergist op 16°C voor 10 tot 14 dagen. Vervolgens rijpt de wijn op zijn uitgezakte, fijne gist om meer complexiteit op te bouwen. Ook bouwt de wijn zo resistentie tegen zuurstof op, waardoor hij op fles langer goed blijft.