Fritz Haag - Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese

€ 29,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Fritz Haag Die stijl is in de Mosel wellicht het moeilijkst om na te streven. De Rieslings daar missen vaak net even de structuur om het met weinig restsuiker te kunnen doen en toch in balans te zijn. Maar iemand als Olivier Haag lukt dat steeds beter. Droge wijnen zijn dan ook al langere tijd minste . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Moezel
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Fritz Haag
Land Duitsland

Details

Weer zo'n prachtwijn van Fritz Haag, dit is een vloeibare bonbon. Goudgeel van kleur met lichte schittering. Zeer aromatisch, rijp exotisch fruit zoals ananas en abrikoos met frisse accenten. Ongekend zuivere wijn met veel smaak en diepgang, fris en fijn fruitig, mineraal en kruidig. Verfijnde structuur en prachtig balansspel tussen fijn fruit en frisse zuren. Weergaloos. Kan heel goed ouderen, zelfs wel tientallen jaren.

smaakimpressie

Zuiver, fris, krachtig aromatisch, fruitig, mineraal en kruidig van smaak, zeer verfijnd van structuur, zeer geconcentreerd en uitstekend in balans. .

vinificatie

Deze riesling wordt klassiek geproduceerd van streng geselecteerde, laat geoogste druiven uit de beste percelen op de steile hellingen van leisteen. Sommige wijnranken zijn stokoud. .